Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Pred zimskimi počitnicami so imeli šestošolci naravoslovni oz. »gospodinjski« dan na temo Kultura prehranjevanja in zdrava prehrana.

Predhodno so na domačih knjižnih policah in v knjižnici poiskali knjige o bontonu, v šoli pa so oblikovali kratek seznam pravil lepega vedenja pri mizi.

Pripravili so si še zdravo malico: zelo oboževane obložene kruhke, tokrat z veliko zelenjave, in raznobarvne sadno-zelenjavne smoothieje ali zmešančke, od zelenih špinačnih, avokadovih, kivijevih, rumenih iz tropskih sadežev, oranžnih korenčkovih-pomarančnih do rdečih pesinih z dodanim jagodičevjem. Vsi so bili čudovitih barv, predvsem pa dobri in zdravi.

Pri izvedbi tega dne je sodelovala tudi dietetičarka iz Centra za krepitev zdravja, ZD Slovenska Bistrica. Z njo so učenci pripravljali zdrave sladice: pečeno proseno kašo z jabolki in slivami, ovsene piškote s čokolado in bananino omleto.

Skozi vsebine današnjega dne so učenci spoznali, da je lahko tudi zdrava hrana dobra in slastna oz. da lahko naše priljubljene jedi pripravimo tudi na zdrav način. Učenci so za vse pripravljene jedi dobili tudi recepte. In ker so bile počitnice brez snega, je gotovo kdo tudi doma kaj dobrega in zdravega pripravil.

Alenka Mikolič, učiteljica GOS

Dostopnost