Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V preteklih dneh smo imeli veliko razlogov za veselje – začel se je Teden otroka, ki je s sabo prinesel najrazličnejše aktivnosti, ki smo jih ponudili učencem, praznovali smo dan šole in dan učiteljev, izvedli smo športni dan, veselili smo se zmage naših tekmovalcev na Malih sivih celicah, pekli smo kostanje …

Že v ponedeljek je bilo v šoli veselo, saj smo vedeli, da sledijo trije krasni dnevi, ki bodo prinesli veliko novega znanja, izkušenj, druženja.

V torek, 4. 10. 2022, smo imeli dan šole. Na ta dan ne slavimo šolske stavbe, ampak predvsem delo in dosežke vseh nas, ki se učimo in delamo v njej. Druženje smo začeli v telovadnici, kjer so se zbrali vsi učenci naše šole. Pozdravila in nagovorila nas je ravnateljica, nato pa smo skupaj zapeli in zaplesali ob ritmih Nipkejeve pesmi Skupaj se imamo dobr, ki je osrednja tema letošnjega nacionalnega Tedna otroka.

Sledile so raznolike delavnice in aktivnosti, ki so potekale v šoli ali v bližnjih ustanovah, ob koncu dneva pa so učenci svoje izdelke razstavili na stojnicah. Zadnjo uro je vsak učenec iz papirja naredil svojo ptico, jo razstavil na stopnišču in tako sooblikoval skupni izdelek. Kaj vse so učenci na ta dan ustvarili in s kom so se družili, si oglejte v galeriji slik.

V sredo, 5. 9. 2022, smo izvedli športni dan za učence od 6. do 9. razreda. Tokrat so se posebej razveselili, saj jim je bila dovoljena uporaba mobilnih telefonov. Nanj so si naložili aplikacijo, ki jih je vodila po začrtani trasi, vmes pa so morali reševali izzive različnih predmetnih področij, da so lahko prišli do cilja.

V četrtek, 6. 9. 2022, smo imeli namenski dan Varno v prometu. Najprej smo imeli predavanje o pravilni uporabi električnih skirojev, nato smo se znotraj oddelka pogovarjali o cestnoprometnih pravilih, nato pa smo gostili Nina Batagelja, tetraplegika, ki je zaradi nesrečnega skoka v vodo postal invalid.  Učencem je predstavil svojo življenjsko zgodbo in jim sporočil, da nesreča nikoli ne počiva, zato naj bodo pazljivi povsod. Nino je našim učencem podal ogromno novega vedenje o invalidnosti in športih, s katerimi se ukvarja, hkrati pa jim dokazal, da se lahko z voljo in vztrajnostjo doseže marsikaj.

Po predavanju so se osmošolci in devetošolci podali na kolesa, sedmošolci na orientacijski sprehod po mestu, šestošolci pa na športne igre v park. Dan smo zaključili s peko kostanjev.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pripomogli, da so naši učenci preživeli prijeten teden.

Besedilo: novinarski krožek

Fotografija: šolski arhiv

Dostopnost