Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

NAMENSKI DAN – METULJ PRIJATELJSTVA

V torek, 7. 4. 2020, smo na 2. osnovni šoli Slov. Bistrica izvedli prvi namenski dan, ki je potekal na daljavo. Ni naključje, da smo se odločili ravno za ta dan, svetovni dan zdravja. Želeli smo, da je v teh časih zelo dobrodošlo, da učenci razmišljajo o lastnem zdravju, zdravju svojih bližnjih in seveda tudi o življenjskem slogu, ki nanj neposredno vpliva.

Učenci so dobili jasna navodila, kako naj poteka namenski dan. Jutro je bilo posvečeno prezračevanju in čiščenju sobe ter pripravi zdravega zajtrka. Po lahkotnem sprehodu oziroma po razteznih vajah so učenci pomagali pri gospodinjskih opravilih. Po kosilu pa so dobili priložnost ustvarjanja, saj smo se priključili vseslovenski akciji učiteljice Grete Vatovec, ki si je zamislila, da lahko z metulji v svet pošljemo sporočilo upanja.

Zakaj je ravno izbrala metulja? Metulj zaradi svoje lepote, krhkosti, sposobnosti letenja in popolne telesne spremembe velja za simbol preporoda, zadovoljstva, sreče. Naznanja lahkotnost, igrivost, neobremenjenost, boljše življenje.

Tako so tudi naši učenci z metulji, ki so jih izdelali in prilepili na okna, v svet poslali sporočilo svojim prijateljem, znancem, sorodnikom, ki pravi JAZ SEM DOBRO, BODI ZDRAV, OSTANI DOMA.

Ker so nastali krasni izdelki, so jih učenci fotografirali in poslali učiteljem, le-te pa bomo skenirane poslali v Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane, enota Slovenska Bistrica. Tam bo vodstvo metulje natisnilo, starostniki pa jih bodo izstrigli in zalepili na okna.

Da ustvarjalnost ne pozna meja, je dokazal Erik Oprešnik Hercog, učenec 7. a, ki je pripravil računalniško animacijo z lepo zgodbo, ki sporoča: »Metulj upanja zdaj potuje po svetu in ljudem predaja sporočila ter upa, da bodo njegova sporočila slišali in svetu vrnili barve.«

Animacijo si je mogoče ogledati na tej povezavi: https://youtu.be/o64p-qfbdm4

Metulje prijateljstva si oglejte v galeriji slik.

Dostopnost