Tudi letos, 20. novembra, bomo obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski
zajtrk, ki bo letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo letos zaradi epidemije covid-19 drugačna.
Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se letos predstavlja s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« se ne bo
izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in
spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v
službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.
S strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je podana pobuda, da 20. novembra pri pouku
na daljavo del šolske ure namenimo dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja.
V petek, 20. 11. 2020, si učenci doma pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk, ki naj vključuje živila,
značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem bodite
ustvarjalni in k zajtrku povabite še ostale člane družine.
Več si lahko preberete na spletni strani Tradicionalni slovenski praznik.