Skoči na glavno vsebino

Tudi letos, 20. novembra, bomo obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski
zajtrk, ki bo letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo letos zaradi epidemije covid-19 drugačna.

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se letos predstavlja s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« se ne bo
izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena
ozaveščanju in
spodbujanju širše javnosti
k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v
službenih kolektivih
z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

S strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je podana pobuda, da 20. novembra pri pouku
na daljavo
del šolske ure namenimo dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja.

V petek, 20. 11. 2020, si učenci doma pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk, ki naj vključuje živila,
značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk,
kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Pri tem bodite
ustvarjalni in k zajtrku povabite še ostale člane družine.


Več si lahko preberete na spletni strani
Tradicionalni slovenski praznik.

Dostopnost