Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

3. triada

Pohod z zemljevidom

Dan se je začel s pohodom po Slovenski Bistrici. Pred šolo smo se razdelili v dve skupini in se odpravili na pot s pomočjo zemljevida. Med potjo smo se ustavljali in na list pripisali pomembne stavbe v Slovenski Bistrici, ki smo jih imeli označene na zemljevidu. Med potjo smo ponovili pravila cestnega bontona. Ko smo zapisali vse, smo se odpravili nazaj proti šoli.

Simulacija z očali

Po malici smo se odpravili na šolsko igrišče. Vsak si je nadel »pijana očala« in skušal premagati poligon. S tem smo dobili prikaz, kako se zmanjša koncentracija in psihična zmožnost udeležencev v prometu, ki so pod vplivom alkohola.

Varnost v prometu

Na šolo je prišel Janez Hudej, paraplegik, ki nam je predstavil svojo prometno nesrečo. Pri 18-ih letih se je kljub prepovedi staršev sedel na motor, ki ni bil tehnično ustrezen, in se brez čelade zapeljal na svojo zadnjo vožnjo. Z njim so mladi novinarji naše šole naredili intervju, ki si ga boste lahko v naslednjih dneh na šolski spletni strani tudi ogledali.

Ogled starodobnikov

Učence predmetne in razredne stopnje je gospod Jernej Senegačnik st. popeljal v zgodovino prevoznih sredstev ter nam pokazal starodobnike.

                                                                                                                                                                 Besedilo: Lote Šel, Lia Brdnik, 6. a

2. triada

Učenci in učitelji 2. triade smo lepo preživeli Dan šole. Nanj smo se natančno pripravili, kot vsa pretekla leta. Pregledali smo pravilnik o uporabi e-skirojev, kakšna mora biti njihova oprema in naše vedenje v prometu. Dotaknili smo se teme o (ne)uporabi mobilnih telefonov in poslušanja glasbe v prometu.

Sprehodili smo se v bližnji okolici šole, po določenih trasah našega mesta, ki so identična tistim trasam, ki jih bodo učenci 5. razreda prevozili na praktičnem delu kolesarskega izpita. Tako smo ponovili pravila obnašanja v prometu. Gostili smo gosta, paraplegika g. Janeza Hudeja. Predstavil nam je svojo tragično življenjsko zgodbo, ki se je zelo dotaknila naših učencev. Seveda smo namenili nekaj časa tudi igri. Učenci so prinesli manjše avtomobilčke, ki so jih uporabili na narisanih križiščih.

Dejavnosti smo sklenili z risanjem e-skiroja v zvezek in pripisom, kako ga pravilno uporabljamo.

Besedilo: učiteljice 2. triade

Da je pomembno osveščati mlade o cestnoprometnih predpisih se strinjajo tudi naši občani. Spodaj prilagamo eno od sporočil, ki smo jih dobili (nelektorirano).

Spoštovani,

pravkar spremljam v živo predstavitev pomena varne udeležbe v prometu. Ker delam od doma v sosednjem bloku. Pohvalno. Čim več takih poučnih predstavitev za naše otroke. (B. H).

Dostopnost