Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

PRIPRAVE NA CANKARJEVO TEKMOVANJE (6. IN 7. RAZRED)

V katero žival bi se pa vi spremenili, če bi imeli to možnost? Je to miška, krokodil, pingvin?

Naši bralci iz 6. in 7. razreda, ki so se prejšnji petek popoldne udeležili priprav na prihajajoče Cankarjevo tekmovanje, že vedo, kaj bi bili … Želje so bile različne. Bili bi mačke zaradi brezskrbnega spanja, ptice zaradi svobode, psi zaradi zvestobe … Nekaj otrok bi se spremenilo v lisico, v katero se je spreminjala tudi glavna junakinja fantastične pripovedi Lisičja luna, ki jo je napisala pisateljica Maša Ogrizek, in je letos izbrano čtivo za Cankarjevo tekmovanje za učence 6. in 7. razreda.

Učenci so preko različnih dejavnosti, kot so soba pobega, Kahoot, skupinsko delo, dramatizacija, spoznavali vsebino knjige in glavne protagoniste v njej: deklico Zojo, ki se spreminja v lisico, Medejo, ki postaja medvedka, Benjamina, ki prehaja v zajčka, bistro Sofijo, ki jo pisateljica spreminja v sovo, in dečka Arturja, ki postaja dihur. S skupnimi močmi, sodelovanjem in močno voljo se vsi otroci, razen Medeje, vrnejo domov iz čarobnega zimzelenega gozda, ki predstavlja vmesni prostor med življenjem in smrtjo.

Glavno sporočilo knjige je, da znotraj plemena, ki mu pripadamo, moramo nujno sodelovati in se sprejemati. Samo tako lahko pridemo do želenega cilja.

Kako lepo je, ko lahko združimo prijetno s koristnim. Učenci so v delavnicah uživali, hkrati pa se dobro pripravili na tekmovanje, ki bo 3. 4. 2024. Komaj čakamo, da vidimo, kaj nam bo v branje prineslo novo šolsko leto.

Mentorici: Katja Leva, Tanja Keber

Dostopnost