Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Ni kar tako, ko slišiš,  da sta brata, stara rosnih sedem in šest let, na tekmovanju iz hitrostnega računanja Brainobrain, med 25.000 tekmovalci, ki so prihajali iz 45 držav sveta, osvojila zlato in srebrno priznanje na svetovni ravni.

Aljaž in Luka Tkavc sta učenca naše šole.  Aljaž obiskuje 2. razred, njegov mlajši bratec pa je v tem šolskem letu prvič vstopil v hram učenosti. Oba sta si že od malega blizu s številkami. Že kot vrtčevska otroka sta znala računati, šteti. Po naključju je njuna babica, ki so ji številke tudi služba, saj je učiteljica matematike in pomočnica ravnateljice na 2. osnovni šoli Slov. Bistrica, izvedela za Brainobrain, dejavnost, ki spodbuja hitro računanje. Po iskanju dodatnih informacij o programu Brainobrain so se v družini strinjali, da je to pravšnja obšolska aktivnost za Aljaža, kasneje pa tudi za Luka.

Vsako leto tekmovanje iz Brainobrain poteka v Dubaju, kamor je letos nameravala odpotovati tudi družina Tkavc, kjer bi Aljaž in Luka »fizično« odpisala tekmovanje. Vendar je bilo tekmovanje zaradi trenutne epidemiološke omejitve prestavljeno na splet.

Kako je potekalo tekmovanje, nam je razložila gospa Mateja Car, trenerka in vodja centra Brainobrain v Mariboru.

»V začetku moram poudariti, da sem izredno ponosna na naše tekmovalce, ki so se letos še posebej izkazali. Letos je tekmovalo 25.000 otrok, zato se to tekmovanje šteje med največje tekmovanje, ki je bilo izvedeno preko spleta. Tekmovanje poteka samo 4 minute in v danem času mora tekmovalec pravilno izračunati čim več računov različnih operacij. Aljažu je uspelo rešiti 15 računov, kar mu je prineslo zlato priznanje v njegovi kategoriji, medtem ko je mlajši Luka osvojil srebrno priznanje.«

Zaposleni na 2. OŠ Slov. Bistrica izrekamo iskrene čestitke Aljažu in Luki za odličen uspeh, njihovima trenerkama Mateji in Tamari za dobro pripravo tekmovalcev, njuni babici, da jima je uspešno »predala« veselje do številk ter njuni družini za spodbudo, da z veseljem obiskujeta Brainobrain.

 

Besedilo: novinarski krožek 2. osnovne šole Slov. Bistrica

Fotografija: Janja Smogavec Tkavc

 

Dostopnost