V tednu slovenska hrane, ki se je zaključil s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, so imeli šestošolci naravoslovni oz. »gospodinjski« dan na temo Kultura prehranjevanja in zdrava prehrana.
Predhodno so na domačih knjižnih policah in v knjižnici poiskali knjige o bontonu, v šoli pa so oblikovali kratek seznam pravil lepega vedenja pri mizi.
Osrednja aktivnost tega dne je bila priprava zdrave malice iz tradicionalnih živil slovenskega porekla. Zelo oboževane obložene kruhke smo pripravili s skuto in jih obložili s svežim sadjem in/ali zelenjavo, sadne smo prelili z medom in posipali s sesekljanimi orehi. Za sladico smo s skutnim nadevom napolnili izdolbena jabolka in jih spekli v pečici. Pekli pa smo tudi medenjake iz polnozrnate moke, ki jih bomo ponudili na božičnem bazarju.
Učenci so vse jedi, ki so si jih sami pripravili, tudi z užitkom poskusili in pojedli.
Alenka Mikolič, učiteljica GOS