V petek, pred zimskimi počitnicami, na Valentinovo, so imeli četrtošolci naravoslovni dan na temo Zobje in zdrava prehrana. V gospodinjski učilnici so si samostojno pripravili in pojedli zdravo malico. Izdelali so obložene kruhke s skutnim namazom in svežim sezonskim sadjem, prelite z medom in posipane z različnimi oreščki. Oblikovali so tudi zelenjavne krožnike kot obrazke, maske, rožice, živali, srčke … Sladici pa sta bili kar dve. Zdrave rumove kroglice oz. »ponarejene« rumove kroglice, s pomarančnim sokom namesto ruma in z dodatkom ovsenih kosmičev, ki so nadomestili del maslenih piškotov, čokolade v prahu in sladkorja. Te kroglice smo poimenovali ovsene jaffa kroglice. In seveda, na Valentinovo je dišalo tudi po maslenih piškotih v obliki majhnih in velikih srčkov.
Učenci so uživali v pripravi in pokušanju zdrave malice ter se preizkušali v svoji kreativnosti in ustvarjalnosti. Njami, vse je bilo zelo dobro in skoraj nič ni bilo zavrženih ostankov hrane. Ostalo je le nekaj redne šolske malice in tudi kosila. A trebuščki so bili na dan pred počitnicami res polni.
Alenka Mikolič, učiteljica NAR predmetov