Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Na pustni torek smo učiteljice zgodaj zjutraj namesto krofov cvrle bučke in jajčevce, kuhale fižol, grah, korenček, cvetačo, brokoli, brstični ohrovt, rezale papriko, paradižnik, kumare, rdečo redkvico…

Četrtošolci so ta dan imeli naravoslovni dan na temo Zobje in zdrava prehrana. V gospodinjski učilnici so najprej spoznavali piramido zdrave prehrane, nato pa si pripravili in pokušali zdravo malico. Iz pripravljene zelenjave so oblikovali zelenjavne krožnike kot obrazke, smeškote, maske, rožice, živali… Nato so pokušali različne namaze (tuninega, skutinega s sadjem in skutinega z zelišči) na različnih kruhih in primerjali ovsene kosmiče s sladkimi čokoladnimi medvedki in koruznimi kosmiči, pripravljenimi z mlekom ali jogurtom. Na koncu pa seveda še sladica, zdrava sladica. Mavrično sadno nabodalo. Njami, kako dobro.

Čeprav naj bi bil pust masten okrog ust, so našemljeni četrtošolci vseeno uživali v pripravi in pokušanju zdrave malice ter se preizkušali v svoji kreativnosti in ustvarjalnosti.

Alenka Mikolič, učiteljica NAR predmetov

Dostopnost