Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Šolsko leto se zaključuje, zato smo na 2. osnovni šoli Slovenska Bistrica zaključili tudi z branjem za bralno značko, ki smo ga začeli že v mesecu septembru z branjem pod krošnjami.

Zaključna prireditev bralne značke je namenjena tistim učencem, ki so v tekočem šolskem letu uspešno zaključili bralno sezono. Da bralce nagradimo za zvesto branje, vsako leto na prireditev povabimo nekoga, ki nas popelje v svet domišljije. Letos smo v goste povabili gledališko skupino OŠ Zgornja Ložnica, katere mentor je Primož Rajh. Predstavili so nam junaka Robina Hooda, ki živi v današnjem času, polnem izzivov in težav, s katerimi se uspešno spopada. Zelo smo uživali ob predstavi.   

    Po predstavi sta gospa ravnateljica Marjanca Frangež in mentorica devetošolcev Tanja Keber zlatim bralcem podelili priznanja in knjižne nagrade. Teh je bilo v letošnjem šolskem letu kar 19. Zraven tega, da so bili nagrajeni, so bili zgled in motivacija  vsem učencem v dvorani, da se potrudijo in tudi sami osvojijo ta laskavi naslov.

      V letošnjem šolskem letu je na šoli bralno značko opravilo 278 učencev in vsem iskreno čestitamo. Seveda pa vse vabimo, da bi tudi naslednje leto stopali s knjigo v svet.

Dostopnost