Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Vsak tiho zori,

počasi in z leti,

a kamor že greš, vse poti

je treba na novo začeti.

(Tone Pavček)

V sredo, 15. 6. 2022, se je poslovila še ena generacija devetih razredov 2. OŠ Slov. Bistrica, generacija 2013–2022. Najboljša, edinstvena in nepozabna – tako kot vse druge pred njo in tako kot vse naslednje, ki prihajajo. Vsaka je najboljša. In v čem je ta najboljša? Zagotovo v tem,  da so kljub delitvi dveh oddelkov v tri ostali povezani. Ne smemo pozabiti, da so bili deležni treh turbulentnih let epidemije, ki je spremenila in zmotila njihove ustaljene urnike, navade, druženja. Spremembe so sprejeli odgovorno in uspešno so dan za dnem premagovali ovire. Nedvomno so si zaslužili »šolarčka«, saj smo prepričani, da smo v svet poslali 57 vedoželjnih, radovednih in srčnih otrok.

In sedaj? Odhajajo v svet novega znanja. Njihove življenjske poti se bodo razcepile v različne smeri. Nadaljevali bodo šolanje po svojih interesih. Glavni cilj pa je uspeti in doseči zadane cilje, ki jih ima pred seboj vsak izmed njih. Septembra bodo znova na začetku. Vendar, dragi devetošolci, naj vas ne bo strah. Na 2. OŠ Slov. Bistrica ste dobili dovolj podlage, znanja in veščin, da lahko postanete vse, kar si želite. Med vami se skrivajo uradniki, šoferji, odlični kuharji, bančniki, ekonomisti, učitelji, zdravniki, politiki, morda celo novi predsednik oziroma predsednica države … Nobena zvezda ni previsoko, da je ne bi mogli doseči. S pridnim in marljivim delom se lahko uresničijo sanje. Pustite se presenetiti in sezite do zvezd.

Dragi učenci, ob spoznanju in vedenju, da imate zraven množice talentov tudi dobro srce, vas prepuščamo novim izzivom, nalogam in življenjskim izkušnjam naproti. 

Srečno v novem obdobju življenja!  

Zaposleni 2. osnovne šole Slov. Bistrica

Dostopnost