Prejšnji teden, 11. – 15. novembra, smo na šoli obeležili teden slovenske hrane, ko smo otrokom za malice in kosila ponujali tradicionalne slovenske jedi.
Teden slovenske hrane smo zaključili v petek, 15. novembra, s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Učencem smo za zajtrk ponudili tradicionalna živila slovenskega porekla, kot so domači kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Domači kruh in med smo pridobili od lokalnih dobaviteljev, ostala tri živila pa so bila iz ekološke pridelave in predelave.
Skozi različne vzgojno-izobraževalne vsebine in dejavnosti smo učence tudi ozaveščali o pomenu zajtrka v prehrani, kulturi prehranjevanja, pomenu lokalno in sezonsko pridelane hrane, čebelarstvu in drugih kmetijskih panogah, tradicionalnih slovenskih jedeh in lokalnih kulinaričnih posebnostih, šolski prehrani in zavržkih hrane …
Ob tej priložnosti so čebelarji na galeriji postavili tudi razstavo likovnih in fotografskih izdelkov.
Še vedno velja, da je zajtrk najpomembnejši dnevni obrok. Če si ga učenci doma ne utegnejo pripraviti in ga zaužiti, jih vabim, da se prijavijo na šolski zajtrk (vsak dan, 7.00 – 7.30).
Alenka Mikolič, organizatorica ŠP