Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Spoštovani starši in učenci!

Sporočam vam, da se šolska vrata ponovno odpirajo:

  • za učence 4. in 5. razreda v ponedeljek, 1. 6. 2020;
  • za učence 6., 7., in 8., razreda pa v sredo, 3. 6. 2020.

S tem bo zaključen pouk na daljavo za vse učence,  ker so ukinjeni ukrepi zaradi pandemije. To pomeni, da bo pouk potekal za vse razrede kot pred uvedbo izrednih razmer.

Za izobraževanje učencev, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne morejo obiskovati pouka v šolskih prostorih, bo šola prilagodila oblike in metode dela.

Upoštevali bomo vsa priporočila NIJZ. V šolo bodo vključeni le zdravi otroci, zato vas vljudno prosimo, da izpolnite priloženo Izjavo staršev.

Zaščitne maske bomo uporabljali tam, kjer ne bo mogoče zagotoviti dovolj velike razdalje.

V skladu z navodili MIZŠ bomo organizirali pouk po urniku, ki je veljal pred izrednimi razmerami. Od ponedeljka, 1. 6. 2020, se izvaja dodatna strokovna pomoč v prostorih šole. Pouk obveznih in neobveznih izbirnih predmetov izvajamo od torka, 2. 6. 2020, dalje. Interesnih dejavnosti ne bomo izvajali, izjema je Rap.

Spremenjen je način prihoda v šolo. Učenci od 1. do 3. razreda v šolo vstopajo pri stranskih vratih ob učilnici na prostem. Učenci 4. in 5. razreda vstopajo v šolo pri glavnem vhodu.

Učenci 6., 7., in 8., razreda pridejo pred šolo ob 8. uri, kjer jih bodo pri stranski vratih ob parkirišču sprejeli učitelji.  Pouk bo potekal po urniku.

Prosimo, da učenci ne prinašajo igrač in drugih predmetov ali hrane.

Potek dopoldneva:

  • jutranje varstvo od 5.30 do 8.15,
  • zajtrk ob 7.15,
  • prihod v šolo ob 8.00,
  • malica od 9.30 do 10.30 za posamezne razrede,
  • kosilo od 12. ure dalje,
  • podaljšano bivanje za učence od 1. do 5. razreda po ustaljenem urniku.

Na hodnikih in v jedilnici so talne oznake, ki usmerjajo otroke, da upoštevajo varnostno razdaljo. V jedilnici smo v času kosila zagotovili dovolj prostora za razdelitev obrokov.

Ker so pitniki na hodniku zaprti, poskrbite, da bodo imeli plastenke ali bidone za vodo.

Če je možno, naj pridejo v šolo peš. Da bi preprečili jutranjo gnečo v avli šole, bodo učenci počakali na prostem. Učitelji jih bodo sprejeli in usmerili v učilnice. Pri vhodu si bodo razkužili roke.

Pouk bomo prilagodili tako, da bodo učenci veliko zunaj v okolici šole. Ker bomo učilnice pogosto zračili, naj imajo oblečeno jopico ali vetrovko in naj bodo primerno obuti.

Prosim vas, da se pogovorite o pomenu pogostega umivanja rok, pravilnem kašljanju in kihanju ter o primerni razdalji.

Starši lahko vstopate samo pri glavnem vhodu, kjer je nameščen zvonec. Tam oddate in sprejmete otroka.

Redni šolski prevoz bo zagotovljen od torka, 2. 6. 2020. Opozarjamo na pomen doslednega razkuževanja rok in uporabe zaščitne maske na javnih prevoznih sredstvih.

Za govorilno uro v torek, 2. 6. 2020,  se dogovorite z razredniki. Potekala bo enako kot pouk na daljavo.

Vsi zaposleni na 2. OŠ Slovenska Bistrica bomo storili skupaj z vami vse, kar je v naši moči, da ohranimo zdravje učencev.

 

Ravnateljica

Sonja Arbeiter

 

Izjava staršev

Dostopnost