Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Pretekla sreda je bila za naše učence polna lepih doživetij in nepozabnih vtisov, saj so se odpravili na zaključno ekskurzijo. Te se vedno veselijo, saj predstavlja priložnost za druženje, zabavo in povezovanje med sošolci in učitelji, hkrati pa ponuja posebno priložnost za spoznavanje novih krajev in doživetij.

Veseli in nasmejani so se podali po različnih koncih Slovenije, čeprav so jih zjutraj ob odhodu božale dežne kapljice. Ker pa so bili skozi celo šolsko lepo pridni, jih je vreme tekom dneva nagradilo tudi s sončnimi žarki.

Prvošolci so obiskali živalski vrt v Ljubljani. Drugošolci so odšli v Rogatec in spoznavali kulturno dediščino. Tretješolci so se srečali s Kekcem in Bedancem v Kekčevi deželi. Četrtošolci so spoznavali Goričko, si ogledali Vulkanijo in se seznanili z lončarstvom. Petošolci so se podali v Savinjsko dolino. Šestošolci so si v Velenju ogledali rudnik, se malo poigrali ob Velenjskem jezeru, nato pa so se podali na Koroško, kjer so si ogledali Prežihovo domačijo ter gasilski in kovaški muzej.  Sedmošolci so odšli na Notranjsko in začutili utrip ob Cerkniškem jezeru. Osmošolci so obiskali Gorenjsko in se sprehodili do slapa Savice, nato pa so obiskali še Bled in Prešernovo rojstno hišo v Vrbi. Devetošolci pa so dobili najboljšo lokacijo, kot se za zaključek osnovne šole tudi spodobi, saj so dan preživeli na Primorskem.

Dostopnost