Dobrodošli v našem razredu
Drugošolci smo na pomoč poklicali babice in mamice, saj so pri peki piškotov zagotovo najboljše. Presrečni smo, kadar nas obiščejo, saj nam izkušenjsko učenje bolj diši kot sedenje v klopeh. Zadišalo pa je tudi...
Žulili smo žulike
Letošnje šolsko leto smo druženje z vrtčevimi otroki pričeli malo drugače, saj so nas ti otroci že lani obiskovali in šolske prostore že dobro poznajo. Da naša sodelovanja brodijo slastne sadove, se najprej...
Mladi zgodovinarji o generalu in pesniku Rudolfu Maistru
Naši osmošolci so v okviru obeležitve dneva Rudolfa Maistra predstavili življenje in delo generala Rudolfa Maistra v Fotografskem muzeju Maribor v okviru Muzeja narodne osvoboditve Maribor. Generala Maistra so predstavili kot vojaka in umetnika, ki je bil...
PO ŽELEZNI CESTI DO KNJIŽNEGA SEJMA
V četrtek, 28. novembra 2024, smo z devetošolci, ljubitelji knjig, obiskali 40. Slovenski knjižni sejem v Ljubljani. Z vlakom smo se odpeljali do Ljubljane, kjer smo si ogledali večje znamenitosti starega dela prestolnice. Vstopili smo v hram znanja, kakor je Narodno...
Zbiranje papirja
MEDNARODNA IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK
V letošnjem šolskem letu smo se prvič vključili v mednarodni projekt izmenjave knjižnih kazalk Bookmark Exchange Project, ki ga organizira IASL (Mednarodna zveza šolskih knjižnic). V projektu učenci izdelajo knjižne kazalke poljubnih oblik in jih izmenjajo z...
Področno tekmovanje v košarki
Na Ptuju je potekalo področno tekmovanje v košarki. Naši učenci so prikazali zelo dobre igre in osvojili 1. mesto. Uvrstili so se na četrt finalno tekmovanje. Čestitke! Neven Ivetić
Hitri lončki tudi za petošolce
Imamo zmagovalko hitrih lončkov tudi v skupini 5. razredov. Najhitreje je vse lončke postavila Mija Ovčar iz 5. b razreda. Za postavitev je potrebovala 3,875 sekund. ČESTITAMO. Mentorica: Natalija Kaučič [ngg src="galleries" ids="662"...
Teden slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
Prejšnji teden, 11. – 15. novembra, smo na šoli obeležili teden slovenske hrane, ko smo otrokom za malice in kosila ponujali tradicionalne slovenske jedi. Teden slovenske hrane smo zaključili v petek, 15. novembra, s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Učencem smo za...
Zdrava slovenska malica
V tednu slovenska hrane, ki se je zaključil s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, so imeli šestošolci naravoslovni oz. »gospodinjski« dan na temo Kultura prehranjevanja in zdrava prehrana. Predhodno so na domačih knjižnih policah in v knjižnici poiskali knjige o...
Utrinki iz Tehnoparka v Celju
V sredo, 13. novembra, so osmošolci spoznavali in raziskovali človeško telo in druge zanimive vsebine v Tehnoparku v Celju. Organe iz človeškega telesa so imeli v svojih rokah. V posebnem kotičku so spoznavali, kako je zgrajeno in kako deluje oko ter kakšne napake...
Devetošolci v svetu mikroorganizmov
V ponedeljek, 11. novembra, sta Miha in Katarina iz Velenja pripeljala v učilnici devetošolcev nevidni svet mikroorganizmov, tistih živih bitij, s katerimi vsakodnevno delimo svoj življenjski prostor. Učenci so bakterije in plesni ter druga manjša bitja in njihove...
Ustvarjalni učenci tudi pri pouku BIO
V mesecu oktobru so učenci 8. in 9. razredov pri pouku BIO in doma izdelovali modele celic in modele molekule DNA, da bi o abstraktnih (sub)mikroskopskih strukturah, o katerih smo se učili, dobili kar najboljše predstave. Z mnogimi izvirnimi idejami so tako učenci...
Navdušeni, veseli in malo utrujeni prihajamo domov
Zjutraj smo doživeli prekrasen sončni vzhod, ki napoveduje lep dan. Izkoristili smo ga še za zadnje dejavnosti v šoli v naravi. Ena skupina se je odpravila na pohod, druga pa se bo pomerila v orientacijskem teku. Kovčki so spakirani in pripravljeni. S prijetnimi...
Končno smo dočakali sonce in mavrico
Prebudili smo se v jasno jutro in vedeli smo, da bo danes poseben dan. Med nami smo namreč imeli tudi slavljenko in smo jo že zjutraj presenetili z baloni in darilcem. Dopoldne smo namenili ozaveščanju o varovanju okolja in si ogledali zbirni center. Zgroženi nad...