Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V petek je prvošolce obiskala miška Frida, žal, brez ježka Rudija, ki se že pripravlja na zimsko spanje.

V mesecu septembru Frida praznuje svoj rojstni dan. Že nekaj let gre za veliko občinsko prireditev, ki združi vse izobraževalne ustanove v Slov. Bistrici, kulturna in športna društva ter posamezne podjetnike. Na delavnice je vsako leto prihajalo veliko otrok, kjer so imeli možnost biti kreativni, za trenutek postati znanstvenik ali pa so se le prepustili spretnim prstkom in so odšli domov s čudovito poslikavo na obrazu ali z vesoljsko frizuro.

Tudi naša šola je vedno poskrbela za zanimive delavnice. Ker pa letos zaradi priporočil NIJZ-ja takšne oblike druženj niso dovoljena, smo Fridi voščili na drugačen način. Učenci prve triade so ji narisali risbice. Vse so bile resnično čudovite – različni motivi, različne tehnike dela. Učiteljice so iz posameznega oddelka izbrale tri risbice, ki bodo krasile Fridino mišnico. Na izbrane risbe so učenci zapisali tudi voščila za Frido. Naj poudarimo, da so bili učenci izredno ustvarjalni in besedno zelo bogati z voščili. Naj zapišemo le nekaj teh:

  • Miška Frida upam, da imaš rada konje tako kot jaz.
  • Želim ti, da še naprej rada poješ in plešeš.
  • Bodi skozi srečna.
  • Želim ti, da te ima Rudi skozi rad.
  • Želim ti, da si zdrava.
  • Želim ti, da te moja risbica spominja na počitnice.

Miška Frida je risbice želela osebno prevzeti, zato je najmlajše na šoli pozdravila in jim podarila v zahvalo dve vedri materiala za ustvarjanje. Učenci so miške in darila bili nadvse veseli.

Miška Frida tudi vsi ostali na 2. osnovni šoli ti želimo še mnogo ustvarjalnih let, zdravja in ogromno potrpežljivosti z ježkom Rudijem. Upamo, da ti bomo lahko naslednje leto voščili na tvoji zabavi v parku. Se že veselimo.

 

Dostopnost