Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2023 je v Slovenski Bistrici potekalo tekmovanje učencev v spretnostni vožnji s skiroji na poligonu. Na njem je sodelovalo šest osnovnih šol. Učenci so med sabo tekmovali posamezni in ekipni razvrstitvi. V sklopu tekmovanja so učenci po opravljeni vožnji reševali vprašanja iz področja poznavanja pravil cestno prometnih predpisov za voznike skirojev in e-skirojev.

2. OŠ Slov. Bistrica so zastopali Miha Mal, Jošt Ftičar, Tim Petek, Aljaž Černec in Tim Zupančič. Najhitrejši čas vožnje in zlato medaljo je med posamezniki dosegel Miha Mal. V ekipni razvrstitvi OŠ šol so najboljši skupni čas in zlate medalje osvojili učenci naše šole. S tem so šoli priborili novi spretnostni poligon za opravljanje kolesarskega izpita. Vsem nastopajočim iskrene čestitke. 

Na prizorišču so učenci lahko spoznali delo prometnih policistov. Vprašanja so postavljali policistom iz policijske postaje Slovenska Bistrica. Ti so poleg odgovorov učencev predstavili svojo opremo. Ogledali smo si laserskih merilnik hitrosti (ki so ga učenci lahko preizkusili), neprebojni jopič, merilnik alkoholiziranosti in stinger (napravo z za ustavljanje vozil). Poleg policistov so nasvete za prometno varnost delili člani Avto moto društva Slovenska Bistrica, ki vedno sodelujejo v preventivnih akcija v prometu v naši občini. V galeriji si lahko pogledati utrinke iz tekmovanja. 

 

Dostopnost