Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Na 2.OŠ slovenska Bistrica smo ob tednu otoka izvajali različne aktivnosti. Vse se je začelo že v ponedeljek in torek, ko je imela celotna šola dva dneva dejavnosti. V ponedeljek smo  imeli športni dan in smo se drugošolci odpravili po močeradovi poti na pohod v gozd, kjer nas je pričakal lovec in nam povedal veliko zanimivosti o  gozdnih živali.

V torek smo imeli dan šole na temo promet. Obiskal nas je slovenski paraolimpijec, smučar, Jernej Slivnik in nam povedal svojo zgodbo. Ogledali smo si prometne poti v okolici šole, poskusili simulacijo križišč in občutili nenavadno dogajanje v glavi ob nošnji simulacijskih očal. Z  otroškim risanim filmom Zelena lučka smo si popestrili naš dan. Izdelali smo si tudi tombolo o prometu in se skozi igro učili o prometnih znakih in pravilih za pešce.

V sredo in četrtek so otroci v šolo prinesli svojo igračo in se pogovarjali z njo, ji prišepnili vse svoje majhne skrivnosti. Ob letošnjem tednu otroka je namreč slogan Odgovor je pogovor. Pogovor je tisti, ki nam pomaga, ko smo v stiki. Skuhali smo si kostanje in se pogovarjali ob kostanjevem pikniku. Prvošolci so bili sprejeti v šolsko skupnost.

V petek smo zaključili teden vseživljenjskega učenja, prav tako pa tudi teden otroka z branjem pravljic pod krošnjo. Obiskala nas je ga. Resnik in najmlajšim prebrala najljubše pravljice. V popoldanskem času pa smo imeli predstavitveno NTC delavnico po metodi dr. Ranka Rajovića, kjer otroci z igro in praktičnimi tehnikami NTC metode učenja razvijajo učne potenciale ter tako pridobivajo učinkovito in dolgotrajno znanje.

Imeli smo se lepo. Vsak dan smo preživeli malo drugače. Radi smo se pogovarjali in tako smo letošnji slogan tedna otroka Odgovor je pogovor zanesljivo dobro vključili, saj se je prepletal v  vseh naših dejavnostih.

Dostopnost