Skoči na glavno vsebino

Erasmus+

Popeljimo znanje iz učilnice (Let’s Take Knowledge Outside the Classroom)

ERASMUS+ je program EU, ki podpira izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport v Evropi. Program za obdobje 2021– 2027 namenja velik poudarek socialnemu vključevanju, zelenemu in digitalnemu prehodu ter spodbujanju udeležbe mladih v demokratičnem življenju. Podpira prednostne naloge in aktivnosti, določene v okviru evropskega izobraževalnega prostora, akcijskega načrta za digitalno izobraževanje in evropskega programa znanj in spretnosti.

CMEPIUS spletišče – CMEPIUS

Nova generacija programa Erasmus+ (youtube.com)

S 1. 10. 2024 začnemo naš 18-mesečni projekt z naslovom Popeljimo znanje iz učilnice. Projekt se bo končal 31. 3. 2026.

Cilj je spodbuditi notranjo motivacijo, tako da učenci ne bi zasledovali le ocen, ampak bi si prizadevali za resnično razumevanje in uporabo znanj v svojem življenju. Učitelje želimo opolnomočiti, da vključijo trajnostne prakse in vrednote v učni proces ter tako oblikujejo odgovorne in ozaveščene posameznike. Želimo si razviti dinamičen in medpredmeten pouk na prostem, za kar pa je ključno usposabljanje naših učiteljev.

Strokovni delavci šole se bodo udeležili usposabljanj ali tečajev ter sledenja na delovnem mestu v tujini. Učence bomo popeljali na skupinsko mobilnost v sosednjo državo.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali CMEPIUS-a. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Dostopnost