Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

Vljudno Vas vabim, da se mi pridružite na planinskem pohodu na Košuto, ki bo v nedeljo, 3. 10. 2021. Odhod bo izpred 2. osnovne šole Slovenska Bistrica ob 7.00 uri.

Dostop:

Iz Slovenske Bistrice se peljemo proti Ljubljani. Z avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj. Naprej se zapeljemo v središče Tržiča in cesti sledimo skozi Dolžanovo sotesko do vasi Jelendol, kjer nas oznake za planine Kofce, Šija in Pungrat usmerijo levo. Cesta nato izgubi asfaltno prevleko in se začne strmo vzpenjati. Tej cesti v križiščih sledimo v smeri planine Kofce. Ko ob cesti opazimo oznake za Kofce in kapelico, parkiramo na parkirišču ob cesti (do sem iz Jelendola približno 4,7 km). Če zgrešimo to izhodišče lahko do doma na Kofcah pridemo še po dveh bližnjih poteh, ki sta dobro označene (lahko tudi po slabši cesti).

Pohod:

Pot nas bo vodila od parkirišča do Doma na Kofcah od koder se bomo povzpeli na Veliki vrh. Hodili bomo po gozdu, kolovozu, čez travnata pobočja in po kamniti poti. Pot velja za lahko in markirano planinsko pot.

Zemljevid si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.hribi.net/zemljevid_poti.asp?id=74

Hoja:  5  ur   Malica: iz nahrbtnika (lahko si kupite topel obrok v planinskem domu) Prevoz: lasten z osebnimi avtomobili

Potrebna oprema: pohodni čevlji najbolje planinski, topla oblačila, trak ali kapa, rokavice, topla jakna, zdravstvena izkaznica, dnevnik Mladi planinec, poravnana članarina za tekoče leto 2021  in seveda obilo dobro volje in planinske vneme. Članarino lahko poravnate preko spleta: https://clanarina.pzs.si/ ali na sedežu Planinskega društva Slovenska Bistrica vsako sredo od 16.00 do 18.00 (Partizanska ulica 1, Slovenska Bistrica).

Prijavnice zbiram do 30. 9. 2021

V primeru slabega vremena pohod odpade.

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 040 422 656 (Mihela)

Planinski pozdrav!

Učiteljica Mihela Resnik

 

Povezava do spletne prijavnice:

https://forms.office.com/r/iF5F4FzVPU

Dostopnost