Skoči na glavno vsebino
(02) 80 51 680 info@2os-slb.si

A male glave rastejo vneto,

prerastejo z letom male rokave,

male težave, male besede, male stezice …

Nekoč je majhnega konec.

In napoči veliko.

                          (Tone Pavček)

 

Prvi nasmeški, prve besede, prvi zobki, prvi koraki … vse še nedolgo nazaj. V četrtek,1. septembra, je za 45 otrok prišel čas za nov »prvič«; prvič so sedli za šolske klopi in čisto zares postali učenci 2. osnovne šole Slov. Bistrica.

Prvošolčki so izredno pogumno stopili v šolo. Poslušali so dobrodošlico gospe ravnateljice, spoznali so svojo razredničarko oziroma razrednika in druge učitelje, ki jih bodo poučevali. Z iskrico v očeh so pomalicali svojo prvo šolsko malico in z nasmehom na obrazu sprejeli rumene rutice.

Velik in pomemben dogodek je zagotovo poskrbel, da jim je srce ta dan hitreje bilo. Pa ne le njim, temveč tudi nam učiteljem, staršem, vodstvu šole … To je začetek nečesa čisto novega, nečesa velikega, zato je bil dan poln vznemirjenja, pričakovanj, radovednosti in veselja.

Dragi prvošolčki! Želimo vam, da ste nasmejani, igrivi, radovedni.  Poskrbeli bomo, da vam bo med nami lepo in se boste pri nas dobro počutili. Želimo si, da postanemo ena velika vedoželjna družina. Dobrodošli!

Kolektiv 2. osnovne šole Slov. Bistrica

Dostopnost