Skoči na glavno vsebino

KULTURNO OB KULTURNEM PRAZNIKU

Dan po slovenskem kulturnem prazniku so učenci 8. in 9. razreda obiskali mestno knjižnico, kjer so se udeležili literarnega dopoldneva. Ob tej priložnosti so spoznali še enega sodobnega pisca, ki ustvarja za mlade in tudi odrasle. To je bil Luka Strnad s psevdonimom Stan Dirdeny.

Luka Sternad je predstavil svojo mladinsko fantazijsko zbirko, ki nosi naslov Vagabundi. Med predstavitvijo svoje zbirke pa je učence spomnil še na številne naslove knjig, ki jih je dobro prebrati.

Če želite doživeti svet, kjer je vse dovoljeno in mogoče, vam priporočamo v branje zbirko Vagabundi.

MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC

Mesec oktober je mednarodni mesec šolskih knjižnic. Letos je potekal pod sloganom« Za globalni mir in harmonijo«. Prav zato so učenci 5.a in 5. b razreda v knjižnici poslušali resnično zgodbo Malale Jusafzaj Malalin čarobni svinčnik. Vsebino knjige so poskušali povezati z geslom letošnjega meseca šolskih knjižnic. Prišli so do spoznanja, da je globalni mir temeljna vrednota, za katero si moramo vsi prizadevati.

Da bi sami prispevali k temu, so izdelovali knjižne kazalke s simboli miru ali pa v obliki čarobnih svinčnikov. Kazalke so poslali petošolcem OŠ Janka Kersnika Brdo – Lukovica pri Domžalah, ki so prav tako spoznali Malalino zgodbo in ob njej ustvarjali kazalke za sovrstnike iz naše šole.

Vse so bile krasne, kar pa je najpomembneje, ob branju bodo učence spominjale na mir in harmonijo.

                                                                                                       Razredničarki in knjižničarka

Naša mala knjižnica

MESEC KNJIGE INN BRANJA

  1. – 23. april 2022

Ob mednarodnem dnevu otroških knjig, ki ga praznujemo 2. aprila, na Andersenov rojstni dan, smo tudi na naši šoli začeli z mesecem branja.

Brali smo glasno in tiho, v bralnih kotičkih, razredih in šolski knjižnici.

Ob prebranih knjigah smo se pogovarjali in poustvarjali.

V šolski knjižnici smo ob bralnih uricah spoznavali Andersenove pravljice in ob njih poustvarjali.

Učenci 1. VIO pa so pod sloganom Prisedite k moji mizici spoznavali pravljice Ele Peroci, katere 100-letnico rojstva praznujemo letos.

Začetek branja za bralno značko

Dostopnost